Equiterapeut Ingemar Granberg



Equiterapeut Ingemar Granberg är på besök... Han jobbar med kiropraktik, med akupunktur och med laser. Ingemar går igenom hästen från topp till tå och försöker få en helhetsbild av hästens fysik och eventuella problem o skador / överansträngningar. Han känner igenom hästen från huvud - runt öron, nacken, käkar o mun, går vidare till bogen, sedan ner på frambenen - böjer lederna - framknän, kotor och hovled, känner även på senorna - gaffelband o böjsenor. Sedan går han bakåt på hästen och känner på ryggen - ryggrad, bäcken inkl SI-leden, ner till svansroten. Efter det går han ner på bakbenen o känner på lederna - som bakknän, has, kotor o hovleder, även här känner han igenom senorna. Allt eftersom han går igenom hästen så känner han även på hästens muskulatur - muskler o muskelfästen. Ingemar känner även på olika "punkter" på hästen som påverkar allt från matsmältning, till stress, till olika motoriska funktioner m m.

 Ingemar tycker att det är bra om hästens ägare / tränare kan berätta om hästen, avvikande beteenden, avvikande rörelser och ställningar - tex vilar hästen mycket på samma ben, håller huvudet snett vid träning, sned " svansföring", extra het och bångstyrig på träning, allt som kan tyda på att hästen har problem. All information man kan ge om hästens beteende kan hjälpa till för att få en så komplett bild av hästen som möjligt för att kunna behandla den...

 Efter genomgången har Ingemar skapat sig en bild av hästens eventuella problem, därefter sätter han ett antal nålar subkutant på utvalda "punkter" på hästen, ibland kan hästen behöva stå med dessa nålar ett tag innan nästa steg i behandlingen ska tas.
                                                                                  

Sedan så koncentrerar sig Ingemar på olika delar av hästen där det känns behövligt, allt från kiropraktiska ingrepp, till laserbehandling av överansträngda leder och ligament och senor - tex överansträngda senfästen. OBS!! Om Ingemar upplever att hästen har så pass stor känning i t ex en led, så rekommenderar han att hästen behöver veterinell behandling, t ex injektion av antiinflammatorisk medicin direkt i leden - dvs "sprutning av leden", denna rekommendation ska tas på allvar då bedömningen är gjord att laserbehandlingen inte kan häva skadan fullt ut..
                                                                                                                                                                          . 

Vi i Team Kvarnbrännan vill varmt rekommendera equiterapeut Ingemar Granberg!! Han har hjälpt ett antal hästar här hos oss med varierande problematik, däribland Kvarnbrännas Pålle, som efter en trafikolycka skadade sig i hästsläpet ( voltade ett helt varv) för många år sedan, Pålle fick efter det långdragna bekymmer med ryggen och flera leder ( sekundära inflammationer pga av ryggproblemen ), vi prövade allt... veterinärer och olika equiterapeuter utan att komma åt problemet fullt ut... då kom jag i kontakt med Ingemar ( för ett antal år sedan) och han började behandla Pålle... eftersom hästen hade gått så länge med problemen så var det många behandlingar som krävdes för att få ett bestående resultat... och han lyckades, ryggproblemen försvann och därmed också alla dessa inflammerade leder. Jag blev djupt imponerad av resultatet... efter detta så har Ingemar hjälpt oss mycket, även med andra hästar!

Kommentarer
Postat av: Tina

Hej.Söker förblirt efter en kiropraktiker till våran häst här uppe i norrbotten(Luleå). Hur får jag tag i Ingemar? såg att du är nöjd med honom. Mvh Tina Alatalo

2012-03-04 @ 08:58:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0