Kraftskapande ridkonst - häst och människa i samspel...

Nora och jag


Har haft förmånen att fått fara på ridkurs i kraftskapande ridkonst en hel vecka!! Det var verkligen balsam för själen, att få rida på min häst och låta henne visa mej vägen till det perfekta samspelet mellan oss... Vår mentor Sandra Eriksson ( www.ridutveckling.se ) har undervisat och hjälpt oss att närma oss våra hästar och hitta samspelet på hästryggen...

Det var en mycket givande vecka som har gett mej ny inspiration och energi!
Elrigo och Anna


Vårt boende denna veckan...


Omgivningen på vår mysiga kursgård i Nyland...

foto: Charlotta o Anna


TACK SANDRA FÖR EN UNDERBAR VECKA!

HYPRA född -10 e. Feseth Lynet u. Hygga, på unghästvisning...

Med sin nya ägare Erika, fick Hypra fara på unghästvisning på Umåker. Enl Erika så skötte hon sig exemplariskt och kunde kvittera ut 75p o klass 2, endast en poäng från klass 1... Vinnaren i klassen fick 79p....


TORPA GRY e. Moe Odin - u. Reitterna

Torpa Gry. f. -04 e. Moe Odin - u. Reitterna

foto: Iselin Sundberg

Vår trevliga bekantskap i Värmland, Iselin Sundberg (www.lundfrigg.se ), har förmedlat ett jättefint avelssto, Torpa Gry,  e. hyperintressante fadern Moe Odin och en gedigen stolinje,( se nedan) till oss, och hon är dräktig med Lundfrigg - norsk derbyvinnare - 02. 

Här kommer en intressant beskrivning av Torpa Grys stam, citat taget från Iselins sida www.lundfrigg.se


"Torpa Gry är ett sto vi är mycket glada för att ha i våran sto flock. Hon har den suveräne fadern, - självaste Moe Odin, vars avkommor i 2010 sprang in 13,5 milj i Norge bara...  Moe Odin är e: Elding och Moe Vilja. Vi koncentrerar oss häller om moderstamen, då vi räknar med de flesta känner till Moe Odin.


Torpa Gry är e Reitterna som själva tjänade 179 000 NOK och tog rekordet 29,2vk. I avelsboksen har hon förutom Gry lämnat helbrodern Torpa Emil som tjänat över 800 000 NOK och som fortfarande är aktiv löpshäst. Han har tagit 21 segrar, 21 andraplatsar och 10 tredje platser på sina 90 startar.. Ytterligare 13 gånger har han varit på platspengar.. Rekordet 24,0 visar att han har fart i massor..  Reitternas 3de avkomma, Torpa Fin är tyvärr död.


Reitterna är e: Ilmin u: Reitlill. Reitlill har hat otur med sina avkom och flera blev aldrig sertifiserade, och den mestvinnande avkomman blev Reitterna. Det som därimot är mest spännande med Reitlill är att hon är e: Troll Jahn och u: Reitlisa... Reitlisa är miljonsto. Det vill säga att Reitlill har två mycket intressanta HELSYSKON... det ena är Trollfaks.. Pappa till UNIKUMET Järvsöfaks... men även Trollkrem är en helsyster till dessa två.. Trollkrem är premierat med den sällsynte vita slöye som visar att hon är 1.premierat, och hon tjänade på sin tid ÖVER 900 000, tog 38 segrar och satte rekordet 25,6.. men hon är också mamma till avdöde avelshingsten Krembest som bl.a var 2a i Norsk Trev Derby bakom Moe Odin, han tog rekordet 21,0 och tjänade över 18 milj NOK i sin karriäre.


Reitlisa i sin tur är syster med bl.a Reitlappen, far till bl.a avelshingsten Dublan. Ett annat syskon till Reitlisa är Reitlappa, moder till Korbest sonen Reitbest som tjänade över 790 000 NOK på den tiden, och som satte rekordet 24,9 i 1992.. inte illa på den tiden!


Det finns vel ingen tvivel om Torpa Gry's förträfliga stam och hon betäcks i 2011 med Lundfrigg, men i framtiden kan det också bli aktuellt med en Järvsöfaks son för att linjeavla på helsyskonene under Reitlisa.. På toppen av allt har Torpa Gry en fin storlek och ett underbart milt lynne."

2012 - hingst e. Lundfrigg
2012 -  utlånad till Stall DubbelW HB


Elrigo startade i Skellefteå 30/9 - 11

Elrigo fick fara till Skellefteå sista september för att pröva lyckan i ett försök till Dubbelcupen. Tyvärr så galopperade han efter en perfekt start, på väg fram mot ledningen, och då var chanserna borta. Efter galoppen så kunde han ansluta längst bak i kön, men när sista varvet gick i 26-fart var det svårt att ta nåt på de framförvarande. Elrigo höll farten bra, men det räckte inte till nån placering. Trots sitt galoppmissöde, så sänkte han sitt personbästa med 1 sekund, till 29,7M

Kusken Mikaeal Melander tyckte att han gjorde det bra utan att kännas som bäst, så nu far vi och kollar upp honom för att se om han har något problem som måste åtgärdas.foto: Anna

Elrigo flyttade hem till sina ägare ett tag efter denna start, då vi dragit ner en del i verksamheten och känner att det räcker att jobba med enbart våra egna hästar. Lycka till Elrigo!

RSS 2.0