Fullspäckad lördag!

Kärlek inne i boxen mellan träningarna♡♡
 
 Lovisa hade hoppträning på agendan idag, för Anna Selin på ridskolan. På förmiddagen var det inplanerat markarbete och på eftermiddagen var det hoppning:-)
Det var första gången för Lovisa att träna för Anna, så det var lite pirrigt!  Anna visar sig vara en bra tränare, som ser eleverna och det de behöver jobba med, så det var ju superbra! Vi fick med oss råd på vad Lovisa ska fokusera på vilka förbättringar hon kan jobba med hemma.  Hon gick igenom i detalj olika moment i ridningen och vad man kan förändra/ förbättra både i sin sits och hand, och hur man ska planera färdvägen och var man ska tex stanna. I Lovisas fall så har Miramis kunnat stanna tex när Lovisa vänt inåt i volten, pga att Lovisa har vänt in och låtit honom stanna direkt efter tex en hoppning eller annan aktivitet på spåret. Och det har ju inte Miramis varit sen att komma ihåg:-) Sen så pratade vi om att Lovisa behöver vara en tydligare ledare i dessa situationer och planera iförväg exakt vart hon har tänkt rida och vart han tex får stanna så att det är Hon som bestämmer vad Miramis ska göra! Sen ska vi träna hemma på att Lovisa ska få fram Miramis bakdel under sig och framåt med säte/skänkel och därmed få energin med sig framåt mot handen, som det är nu så ,springer, "hänger bara med" baken efter själva ekipaget, dvs Lovisa och resten av hästen, och därmed går ju bärigheten, energin, och formen förlorad. Så vi har lite att jobba med! Hade en fundering på att longera Lovisa utan tyglar och så tränar vi igångsättningar, gångartändringar, halvhalter, halter osv  med endast säte och skänkel. Sen om man också ska träna samma sak med tyglar och med mjuk fast stabil och inväntande hand försöka göra samlingar/ längningar i skritt och trav till att börja med.
 
Sen efter sista träningen kl 16, passade vi på att ge Miramis en välbehövlig dusch innan hemfärd.
 
Väl hemma igen så var det mina vänners tur♡Först ut var Quiz som fick ett fyspass i backen, intervaller i skritt lång och låg upp för backen och sen ner igen, vi passade samtidigt på att träna framdelsvändningar överst och nederst ibacken oxå:) Vi jobbade på ett antal vändor innan passet var över och vi gick hem igen. Sedan blev det Johans tur:) Han är bara så charmig, han slickar och tuggar på det mesta man gör just nu, ojj vad han tar in mycket intryck! Vi har mest umgåtts i stallet de här dagarna sen han kom, vi lär känna varann och vi kelar, varit putsning och flätning, lyfta hovar och massage. Vi har helt enkelt bara trivts med varann utan större krav. Men nu tänkte jag ikväll att vi skulle ta vårt första markarbete på volten, så med repgrimma och ledrep begav vi oss ut. Jag introducerade ett par basic övningar för Johan, som look at me, backup, sending o stop, take my space, och han tuggade och funderade till och från, så intressant:) vi jobbade på en halvtimme och sen fick det räcka för ikväll! Det blir verkligen så spännande att jobba med Johan, han är så arbetsvillig och mottaglig för nya saker. Hade tyvärr slut ström i kameran då jag tänkte ta en bild på fine Johan:)
 

Kommentarer
Postat av: m

Mycket intressant, men det verkar svårt.

2014-02-09 @ 11:06:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0