klubbtävling i dressyr:-)

Lovisa var med på klubbtävlingen i dressyr i Vindeln igår:-) Hon prövade på att rida ryttarmärke 2. Hon kunde banan jättebra, men futtiga 5 poäng fattades för att få märket. Lovisa blev ju först besviken, men sen när vi läst protokollet så tyckte hon att det kändes bättre. Där kunde man se att Lovisa måste rida noggrannare ridvägar och hålla rätt gångart utan något avbrott, dessa bitar ger mycket poäng om man klarar det och likaså mycket poängavdrag om man missar. Så nu fortsätter vi träna på hemma:-)


mer bilder från kursen:-)

Mysstund i boxen♥
 
Ridlektion
 
 
 
 

ponny dressyrsatsning:-)

 
I helgen är det dressyr kurs för Lovisa i Vännäs:-) Vi kom igår kväll, då kursen började med att rida ett dressyrprogram för två domare och en som filmade programmet. Lovisa red LC:2. Lovisa har sedan hon tog bort gipset i tisdags hunnit rida banan två gånger. Lovisa gjorde sitt bästa och det gick bra förutom att hon glömde banan en gång♥ Sen ska dressyrprotokollet från dressyrprogrammet användas till helgens träning. Filmen ska de få se en och en samtidigt som tränaren berättar hur ritten var, både det som var bra och det som går att göra bättre.

kärlek♥

Jag känner mig så lyckligt lottad♥♥♥
♥världens finaste familj, med min älskade gubbe och våra underbara barn, Lovisa, Joel och Emilia
♥världens bästa mormor, Kjellan, syster o farmor, som ställer upp i vått och torrt.
♥världens finaste hästfamilj, Johan, Luzidio, Quiz, Miramis, Della, och minishettisarna Cirrus och Milou
♥världens finaste kissar, Smulan, Zoom, Missan och Busan
♥världens härligaste gård med det mesta man kan önska sig!
Jag är så otroligt tacksam♥♥

Match premiär:-)

Idag var det säsongspremiär för LIF grabbar födda 05/06:-) Joel har varit med laget och tränat hela vintern och nu var det dags för match premiär! De spelade mot ett lag från Umeå på Lycksele Tannens konstgräsplan. De var så stiliga i sina matchtröjor, Joel fick nr 15. Grabbarna får spela på olika positioner för varje match och idag fick Joel vara forward. Han gjorde några snygga dribblingar och passningar, med ett par skott på mål, så när att ett av dom gick in i mål:-)
Bent Branderup clinic:-)

I helgen är det Bent (AR) clinic på Ridakademi Norr:-) Igår var det 3! markarbetes/longerings prov o 1 väpnarprov inplanerat. Det var spännande att se! Det gick bra för allihop, som blev godkända:-) Bent hade två teori pass igår, då han tog upp om handens inverkan och sitsens inverkan och idag tog han upp om saker att tänka på när man utbildar en häst. Han har otroligt intressanta och pedagogiska teorier:-) Både igår o idag har vi fått se hästekipage på olika nivåer, både rida och jobba från marken för Bent.Bilder på ett par av de duktiga ekipagen:-)

dressyrträning

Igår var det dressyrträning för Lena Unneby:-) Eftersom Lovisa inte får rida på minst 4 veckor till så hoppade jag upp i sadeln! Den här gången fick Della ta en lektion och det var väldigt intressant och nyttigt! Vi fick jobba med stabilitet i formen på spåret och på volt, flytta bogarna utåt och inåt och hitta den bästa formen och böjningen. Vi jobbade mest i traven, men vi tog också några galoppigångsättningar i bägge varv. Della skötte sig jättebra och det kändes som att vi kom en bit framåt i träningen:-) Tyvärr blev det inga kort tagna denna gång.

dagarna går...

 
Stackars Lovisa kämpar på med sin gipsade hand, hon tycker att det är så otroligt tråkigt att inte kunna göra vad man vill:-( Imorgon blir det återbesök hos doktorn o röntgen för att se att det läker som det ska. Dessa dagar hjälper jag Lovisa med träningen av ponnyerna, så jag rider dom varannan dag dressyrjobb och lite hoppning:-) De har skött sig väldigt bra både Della o Miramis:-)Quiz o jag har fortsatt med övningarna som vi fick med oss i hemläxa från AR kursen sist. Vi jobbar både från marken o uppsuttet:-) Quiz är så duktig, hon försöker verkligen att förstå vad jag vill o göra sitt bästa, underbara häst♥♥ Sen att det blir ett o annat busskutt, det får man ju stå ut med! ;-)
 

RSS 2.0