Min vän Helge....


foto: Anna

Helge och jag träffades "in live" för 1:a gången i Hudiksvall i oktober i fjol...vi har haft samarbete över telefon sedan 2008, utan att vi har setts! Helge bor i närheten av Bergen i södra Norge, så vi kom fram till att han har ca 140 mil upp till oss i Lycksele!

Helge Raknes är en sann travvän och uppfödare, sedan många år tillbaka, av toppkallblod i Norge. Vi kom i kontakt med varandra 2008, då jag var intresserad av att leasa ett mycket intressant avelssto, nämligen Splint Stjerna....

Med tiden har det blivit fler fina kallblod som fått komma till oss från Helge, ett avelssto med intressant stam, Hygga, som är dräktig med Feseth Lynet och en fin 3-åring, Feseth Pila, som kom till oss ifjol och gick premien på bra sätt för oss....

Det känns som att vi fått en bra chans att få avla på fina ston och även tävla med en fin 3åring och det är vi mycket tacksamma över!

Tack för samarbetet, Helge!!

Hygga

foto: Anna

Feseth Pila går premien på regntung bana med John Östman i sulkyn...

foto: Anna

Stjernas avkomma Blijerven,3 år, e. Åsajerven, 2:a i debuten!


foto: Anna. Vi var på besök på Hagmyren hos SJ Röste och träffade Blijerven i okt i fjol...

Blijerven avklarade debuten på bästa sätt på Bergsåker 19/2.... Med ett sista varv kring 1.30!!? så kom Blijerven i spåren och var knappt slagen av Ulvås Svarten (e. Moe Odin), Blijervens sluttid blev 1.35,0.

Blijerven 3 år, e. Åsajerven, är Splint Stjernas äldsta avkomma!

Det blir intressant att se hur det går framöver...

Vi gratulerar ägarna Helge Raknes o Camilla Olsson och tränaren Stig J Röste (Hagmyren) och hoppas på fortsatta framgångar!

RSS 2.0