härlig dag på Ridakademi Norr:-)

Idag var det akademisk ridkonst i Vännäsby:-) Quiz fick följa med och Anna och hennes kallblod Ruben också:-) Det var som vanligt mycket intressant och lärorikt! Jag jobbade med Quiz uppsuttet två pass och Anna jobbade från marken med sin Ruben.

Vilken otur:-(

Vi var på klubbmästerskap i hoppning på ridskolan idag. Både Della och Miramis skulle starta:-) I första klassen gick Della jättebra, nollade rundan och blev 4a:-) Miramis hade bra energi framåt men rev 2 hinder. Sen var det då dags för nästa klass och Della var den som skulle ut först, så Lovisa tog ut henne på framridningen och skulle värma upp med ett enkelt hinder. Men precis framför hindret tvärstannar Della och Lovisa lyckas inte sitta kvar utan åker av ner i hindret, samtidigt håller Lovisa kvar tygeln i ena handen och bryter då lillfingret:-(:-(:-( Så det var raka spåret till akuten där de konstaterar en fraktur på fingret och en operation var nödvändig. Stackars lilla vän♥♥♥♥Så nu blir det gips i minst tre veckor till att börja med:-(

sommarväder?!

Vilket härligt väder, rent utav så varmt idag så att man kunde tro det var sommar:-) I kväll var vi inbjudna till ridskolan på en trevlig middag med föreläsning av två rutinerade tävlingsryttare, de delade med sig av sina erfarenheter och kunskap, mycket intressant:-) Sedan hade Lovisa sin torsdagslektion, idag var det dressyr på schemat och för ovanlighetens skull så hade vi inte med oss någon ponny, så Lovisa red en av ridskolans ponnyer, Spirit!


Idag har verkligen hästarna kunnat njuta i solen:-) Nu är det lite jobbigt för mina vänner som inte blivit rakade bl a Johan och Ludde, de lossar päls i mängder! Men bättre ska det bli, tur att det är en snabbt övergående period tills sommarpälsen blivit frigjord från vinterskruden;-)
hopp idag oxå:-)

Lovisa tränade Miramis över några hinder idag:-) Det går bättre och bättre med kommunikationen dem emellan och därmed också hoppen:-) Han är ju som sagt riktigt duktig på att hoppa. Della fick också träna på några hinder häromdagen och hon visar riktigt bra kapacitet och vilja att hoppa:-)

några hopp:-)

Lovisa tränade några hoppsprång med Della och Miramis idag, Rickard passade på att ta några bilder, men hann tyvärr inte med att ta nåt på Miramis. Jag var så inne i Lovisas ridning, så jag glömde helt bort att ta nått kort:P Miramis var riktigt duktig och hoppade på bra, han har ju haft tendens att bromsa innan hindren och tappa energin, så nu fick Lovisa träna på att ha honom på bettet med framåt energi. Efter några hopp på lägre höjd, så hoppade de 80cm på bra sätt och Lovisa var överlycklig:-) Han har ju bra hoppteknik och kan hoppa högt om han bara ids.Della fick pröva på ett lågt hinder i trav, för att sedan testa ridningen mot hindret i galopp. Det gick riktigt bra och vi kunde höja hindret litegrann och Lovisa fick fortsätta med galoppen. Della hoppade lätt över och Lovisa följde med henne över hindren med bra balans. Lovisa har fått tänka på sin sits och att flytta bak skänkeln en bit för att komma i lod med sin kropp och även sitta på insidan låren istället för " på rumpan". Det blev direkt effekt på hennes balans och följsamhet över hindren. Även att tänka på händernas placering och längden på tyglarna.

Johan o Rickard♥

Rickard kunde inte låta bli att provsitta på Johan idag:-) Johan tog det bara lugnt, så duktig!

härlig dag:-)

Solen skiner och vi har suttit på bron och druckit kaffe med mormor o Kjellan:-) Emilia passade på att rida Milou en stund på gården. Duktiga Emilia o Milou♥

dressyrträning

Idag var det dags för dressyrträning för Lovisa och Miramis:-) Lena Unneby från Umeå kom till Lycksele idag för att ha lektioner. Det var intressant, Lovisa fick träna på att få Miramis att öka framåt för skänkeln både i trav o galopp, han är ju lite bekväm om han själv får bestämma;-) Sen fick Lovisa ta bättre kontakt i munnen med tyglarna och ändå bibehålla energin framåt i hästen. Både på spåret och på volten. Hon fick också träna på att använda skänklarna för att rama in Miramis och flytta honom i sidled, samtidigt som han har energi framåt. På det viset så blev Miramis mer o mer lösgjord i bogarna o fick bättre balans i volten.

Johan af Eden Grand's♥


Dagarna går

Dagarna går och vi med dom:-) Jag hjälpt till med Dellas grundutbildning, både uppsutten och i longering. Jag har fokus på att få Della att slappna av i halsen o länga överlinjen, hon börjar söka sig neråt framåt:-) Sen jobbar vi med att lära in och förstärka olika hjälper, just nu tränar vi på att flytta bogen.Lovisa jobbar med Miramis i dressyren och att få honom att gå i form. Blir spännande på torsdag då Lovisa ska träna för Lena Unneby, dressyrtränare från Umeå.Quiz o jag jobbar med att få stabilitet i formen både i skritt och trav, hon är extra pigg just nu, vårkänslor?, så man får stå ut med ett o annat glädjeskutt:-)Grabbarna Grus♥har mest fått softa i hagen den sista tiden, de har ju inga problem med att fördriva tiden då de älskar att brottas med varandra!

hoppträning

Idag var det dags för hoppträning för Anna Selin:-) Lovisa och Della var redo imorse för markarbete på förmiddagen, sedan på eftermiddagen 1 timmes hoppning. Lovisa skulle tänka på sin sits och kroppshållning, kontakt med hästen genom framåtbjudning och svikt i knän och vrister.

lite mindre päls:-)

Dags att ta bort "skoteroverallen" på småttisarna:-)

Emilia tränar...

Lillasyster Emilia, 6år, vill bli ryttare också, som storasyster! :-)♥ Emilias lilla shettis Milou är med på noterna:-) Emilia tränar att rida på volten i skritt o trav, vända in o byta varv o halt.
Emilia längtar till hösten, då hon ska få börja på ridskolan.:-)

dressyrtävling:-)

Idag var det dags för Lovisas första dressyrtävling, klubbmästerskap! Det var rätt så nervöst för Lovisa, men hon klarade hela banan:-) Så duktig! Vi har tränat banan hemma veckan som varit, så den skulle sitta. Det som Lovisa bl a kan förbättra till nästa gång är att få Miramis att gå i bättre form och att rida vägarna ännu mer noggrant.
STOLT MAMMA!

RSS 2.0