Sen kväll:-)

Ikväll var det dags för min hoppträning:-) det är så himla kul! Vi tränade olika banor med hinder utspridda över ridhuset, red i serpentiner, på volter, i åttor, så det gällde att ha rätt galopp efter varje hinder.Johan har fått ofrivillig vila nu ett par dagar, då vår arbetsvolt är som en enda stor isbana:( och utan skor på så är det omöjligt att vara där o träna. Lillgubben♥

vårväder:-)

Vilket fantastiskt vårväder vi har fått ha ett par dagar nu:-) Jag o Lovisa tog en härlig tur i skogen med Quiz och Miramis, hästarna kände nog också av det härliga vädret, för de var extra pigga och glada:-) Det blev en blandning mellan plogade vägar och snöpulsning efter stigar mellan träden.
Sen blev det putsning och mys i stallet efteråt♥Johan och Ludde njöt av den sköna temperaturen ute i hagen.
Johan och gubben hade ett snack, två killar emellan:-)

Feb. 24, 2014

Hoppträning för Lovisa o miramis på schemat ikväll:-) De fick jobba på ordentligt, fick testa olika kombinationer, titthinder, oxer, 1 galoppsprång mellan eller 2 galoppsprång mellan. Tidigare idag var jag ute med mina vänner, Quiz o jag var ute i skogen på tur och Johan fick en lektion från marken:-) Pussgubben♥Min goa kille Ludde, har tidigare fått en hel del markträning, precis som Johan får nu. Så han får ta det lugnt nu ett tag och begrunda det han lärt sig, så ska han få fortsätta sin utbildning framöver:-)

buskillarna Johan o Ludde

Mina goa pojkar♥♥
De gillar verkligen att brottas med varann, för att i nästa stund stå och klia varann:)

j-la förkylning:(

Denna fördömda förkylning håller mig fortfarande i sitt grepp, man kämpar på o försöker hålla igång, jobba, stallet, barnen. .. Men idag när jag var ledig o ensam hemma, då kom kroppen ikapp o tyckte att jag skulle vila, har varit heltrött hela dan, först när barnen kom hem vid 15tiden så fick jag rycka upp mig och komma igång. Lovisa hade ju ridskolan ikväll så det var bara att bita ihop och göra iordning Miramis o lasta. Det var hoppning på schemat ikväll o Lovisa såg fram emot det:-) Väl där så var det som vanligt väldigt roligt att sitta och titta på när Lovisa har lektion!


myskväll

Johan fick ledigt i helgen då jag o Quiz var i Vännäsby på träning:-) Det var nog bra för Johan få fundera på övningarna vi tränat hela veckan i lugn o ro. Ikväll så umgicks vi i stallet och myste:-) blev putsning och flätning i vanlig ordning, och nu börjar Johan bli van att jag står på stolen bredvid honom och flätar, så han står och halvsover. Samtidig så är det en nyttig övning, då jag passar på att hänga och klänga på honom, över ryggen och halsen:-) och han lär sig att slappna av trots jag står högt och är över honom.
Quiz var jätteduktig på kursen i helgen, jag var mer än nöjd:-) Hon är så samarbetsvillig och lyhörd på träningarna och därför går det så bra att lära henne nya övningar, det känns som att hon också tycker det är roligt:-) Ikväll så tog vi en skritttur i skogen och bara tog det lugnt.
Lovisa och Miramis kände för att träna på volten i lina, så vi fokuserade på att gå i form och att få energin bakifrån och framåt i hästen. Tränade på att få bra i gångsättningar från halt, skritt, trav och till sist galopp. Sedan att i varje gångart få energin framåt och få med sig baken, även få en lagom intensitet i gångarten och att Miramis kunde jobba på ett tag i samma takt tills Lovisa saktade in. Miramis svarade riktigt bra på hjälperna efter en stund och fokus var ju även på att inte "tjata" med hjälperna utan att använda dem en gång och visa hästen att man menar nåt vid varje hjälp.

sista dagen..

Sista träningsdagen på RN för den här gången. vi började med att gå igenom vissa övningar från gårdagen. Sedan var det dags för longering, där använder jag de hjälper och övningar som vi gjort i markarbetet. Mycket fokus på böjning, längningen av halsen och att hålla hästen inom ramen, dvs ej falla ut eller in varken fram eller bak, utan hålla hästen i balans med bra bärighet och form. Efter vi jobbat med det ett tag, så började vi med travarbetet, igångsättningar, halter, böjning och form:-) Quiz blöt efter att ha varit ute i snö/regn ovädret här i Vännäsby, i väntan på lektion:-)Gruvar för att köra hem sen, i det här snöslasket:(

AR träning

Idag for jag o Quiz på AR träning på Ridakademi Norr:-) Där fortsatte vi med markarbetet som vi jobbade med på förra kursen. Vi befäste hjälperna ännu mer och började att använda dem i kombination med varandra, öppna, sluta, lyfta innerbogen, längning av halsen, på volten. Även öppna, sluta på rakt spår. Vi jobbade även med förvänd sluta:-)

torsdagsträning:-)

Ikväll var det dags för ridskolan och lektion för Lovisa:-) Miramis fick vara hemma ikväll och vila, då han varit med på täta träningar på slutet. Så Lovisa fick rida ridskolans Wendy, en B-ponny. Det var markarbete på schemat, så de fick träna över bommar och mellan koner, träna halter och olika ridvägar, sen blev det lite galoppfattningar som avslutning:-) Sen när vi kom hem, så begav jag mig till stallet och mina änglar♥ Johan kom som vanligt först fram i hagen för att hälsa:-) han är så trevlig, puss. Så då fick han följa med till stallet för kvällsputsning och kel, sedan tog vi en lektion på volten i vanlig ordning och gick igenom alla övningar, tog ett par varv i vackert trav på volten i bägge varv och försökte samtidigt ha honom sansad och i balans! Johan har sån energi, samtidigt som han lyssnar på halvhalten så traven blir lugn och kontrollerad, bitvis svårt då det är så kul att trava:-)Quiz fick en lektion på volten hon med, där vi gick igenom det olika momenten i den akademiska longeringen, flytta innerbog, flytta innerbak, flytta ytterbog och ytterbak, "de fyra hörnen". Vi ska ju som sagt iväg på AR träning på lördag:-)Men våra stackars barn fortsätter att vara sjuka, feber och hosta, fy så synd om dom, mina små hjärtan♥♥

känns lite bättre. ..

Jag kände mig lite bättre idag, så det blev en tur i skogen med Quiz, där vi fortsätter med fys träning, med fokus på ryggmusklerna/ bålen, skritt i backe lång o låg är effektivt, det känns hur Quiz måste lyfta hela ryggen när hon ska gå uppför:-) sen jobbade vi vidare med vändningarna och det blir bättre.Sen fick Johan sin lektion, vi jobbar vidare på samma övningar från marken och idag la jag till början på sidepass, jag visade honom hur han ska flytta bogen och sen bakdelen. En intressant sak som Anna sa när hon var hit, det var att hästen ska följa ledaren med bogen i linje med axeln. Sen att hästen följer när ledaren pekar åt höger eller vänster, fortfarande i linje med axeln, varken före eller efter. Det är en väldigt bra övning för att göra hästen följsam och smidig i sina rörelser. Denna övningen när man svänger är en bra introduktion till att hästen ska lära sej att lyfta ytterbogen o även till vändningar.

Feb. 11, 2014

Fy ändå, förkylning och feber har invaderat vårt hem:-( Emilia har hög feber och hosta, Lovisa klagar nu ikväll över sitt mående, hängig och snorig och själv känner jag samma sak, det har varit nödvändigt med intag av febernedsättande tabletter för att ha lite ork. usch:-(:-(:-(
Det blir bara att göra det nödvändigaste i stallet och sen in under filten och kurera sig, jag vill ju vara fräsch till helgen då det är AR träning på Ridakademi Norr :-)Feb. 10, 2014

Johan fick sin tredje lektion idag, och förflyttningarna går allt smidigare:-) Dagen till ära så kom Anna o Erika på besök, mycket trevligt!, och vi tillsammans gick igenom denna dagens lektion. Det är så bra att få andras ögon på det man gör och få feedback.

sjuklingen

Emilia har åkt på hosta och feber, stackars liten♡

Snö

Snöpulsning på schemat idag för Quiz, fick sällskap av Miramis o Lovisa:-) Hästarna tyckte det var kul i snön, och det blev ett och annat glädjesprång.
Jobbade vidare med lite vändningar o flytta bakdel och flytta bog. Jobbade oxå med följsamheten i varje tygeltag och snabb eftergift, försöker få henne att följa minsta rörelse med tyglarna och få henne att vara avslappnad i hals och nacke.
 
På med overallen efter avslutad träning och ut i hagen♡
Johan fick oxå uppföljning av gårdagens lektion på volten. Vi jobbade vidare basic groundwork och upprepade de olika övningarna, de satt bättre idag och Johan börjar hänga med och förstå bättre o bättre vad jag vill. Efter lektionen och stallpysslet så var han trött och nöjd:):)

Fullspäckad lördag!

Kärlek inne i boxen mellan träningarna♡♡
 
 Lovisa hade hoppträning på agendan idag, för Anna Selin på ridskolan. På förmiddagen var det inplanerat markarbete och på eftermiddagen var det hoppning:-)
Det var första gången för Lovisa att träna för Anna, så det var lite pirrigt!  Anna visar sig vara en bra tränare, som ser eleverna och det de behöver jobba med, så det var ju superbra! Vi fick med oss råd på vad Lovisa ska fokusera på vilka förbättringar hon kan jobba med hemma.  Hon gick igenom i detalj olika moment i ridningen och vad man kan förändra/ förbättra både i sin sits och hand, och hur man ska planera färdvägen och var man ska tex stanna. I Lovisas fall så har Miramis kunnat stanna tex när Lovisa vänt inåt i volten, pga att Lovisa har vänt in och låtit honom stanna direkt efter tex en hoppning eller annan aktivitet på spåret. Och det har ju inte Miramis varit sen att komma ihåg:-) Sen så pratade vi om att Lovisa behöver vara en tydligare ledare i dessa situationer och planera iförväg exakt vart hon har tänkt rida och vart han tex får stanna så att det är Hon som bestämmer vad Miramis ska göra! Sen ska vi träna hemma på att Lovisa ska få fram Miramis bakdel under sig och framåt med säte/skänkel och därmed få energin med sig framåt mot handen, som det är nu så ,springer, "hänger bara med" baken efter själva ekipaget, dvs Lovisa och resten av hästen, och därmed går ju bärigheten, energin, och formen förlorad. Så vi har lite att jobba med! Hade en fundering på att longera Lovisa utan tyglar och så tränar vi igångsättningar, gångartändringar, halvhalter, halter osv  med endast säte och skänkel. Sen om man också ska träna samma sak med tyglar och med mjuk fast stabil och inväntande hand försöka göra samlingar/ längningar i skritt och trav till att börja med.
 
Sen efter sista träningen kl 16, passade vi på att ge Miramis en välbehövlig dusch innan hemfärd.
 
Väl hemma igen så var det mina vänners tur♡Först ut var Quiz som fick ett fyspass i backen, intervaller i skritt lång och låg upp för backen och sen ner igen, vi passade samtidigt på att träna framdelsvändningar överst och nederst ibacken oxå:) Vi jobbade på ett antal vändor innan passet var över och vi gick hem igen. Sedan blev det Johans tur:) Han är bara så charmig, han slickar och tuggar på det mesta man gör just nu, ojj vad han tar in mycket intryck! Vi har mest umgåtts i stallet de här dagarna sen han kom, vi lär känna varann och vi kelar, varit putsning och flätning, lyfta hovar och massage. Vi har helt enkelt bara trivts med varann utan större krav. Men nu tänkte jag ikväll att vi skulle ta vårt första markarbete på volten, så med repgrimma och ledrep begav vi oss ut. Jag introducerade ett par basic övningar för Johan, som look at me, backup, sending o stop, take my space, och han tuggade och funderade till och från, så intressant:) vi jobbade på en halvtimme och sen fick det räcka för ikväll! Det blir verkligen så spännande att jobba med Johan, han är så arbetsvillig och mottaglig för nya saker. Hade tyvärr slut ström i kameran då jag tänkte ta en bild på fine Johan:)
 

Jag o Quiz ute på tur

Ut i stallet och klä på min fina Quiz för en tur i skogen, på med pannlampan! 
Cool tjej, står och sover på stallgången i väntan på avfärd, desto piggare ute i skogen:-)
Hon vill verkligen göra sitt bästa, trots att det är ganska läskigt ute på tur med alla konstiga träd, stubbar, snöhögar och allt annat som finns ute i skogen, så följs vi åt och utmanar alla läskiga saker! Quiz blir tuffare och tuffare för varje gång vi är ute, och det märks att självförtroendet blir större! Nu behöver hon inte hoppa till för varje ny sak, utan har kommit på att det går bra ändå:-) 
Min duktiga tjej♥

Så vackert....

 
Så vackert från Trollhillfarm :-) Har mätat Johan idag och beställt ett pannband till honom, han har lite större än storlek full;-)★
Han har fått lite annan färgsättning på lädret och mönstret.:-)

ridlektion med Miramis o Lovisa

En vanlig torsdagkväll är det träning för Miramis o Lovisa★ Lovisa förbereder och gör iordning Mirre, för att sedan gå lektion. Sedan måste ju Mirre skötas om efteråt och lastas och köras hem till Bratten innan den sista skötseln återstår inför nattningen:-) Lovisa klarar det med bravur, väl medveten om att det är trötta ben innan vi har gjort klart, men hon är så duktig och gör det! ♥
 
 
 

Johan♥

Vår vackre frieser kille Johan har kommit hem. Så otroligt social och ömsint, jag :-)bara njuter! Kommer direkt fram i hagen för att prata♥
 
Tack Kiki för förtroendet!:-)
Johan och Ludde har verkligen hittat varann, busar och hoppar och kliar varann! 

RSS 2.0