Järvsöfaks - kallblodskungen...



Järvsöfaks e. Trollfaks - u. Järvsö Anna, 17,9aK, snart historisk med 20 milj kr insprungna.

Järvsöfaks är BÄST... i alla kategorier, världsrekord 17,9 aK, segerrikast genom alla tider med 184 segrar och vinstrikast med ca 19,8 milj kr insprunget. Han kommer förhoppningsvis även att  klara av att passera den magiska 20 miljoners gränsen i insprungna pengar innan han lägger tävlingsskorna på hyllan.

Järvsöfaks är BÄST... när det gäller avkommor också, fantastiska avkommor som hör till toppskiktet bland 3- och 4- åringar och även äldre. Han har haft många avkommor med i de stora klassiska norska och svenska årgångsloppen, med fantastiska resultat och med flera vinnare. En som kan nämnas särskilt är Järvsöviking som blev historisk 2008 då han klarade av bedriften att vinna både svenska och norska derbyt, det har inget annat svenskfött kallblod klarat av tidigare. Ett sto som kan nämnas särskilt är Horgen Lotta, 24,9aM, ca 1,5 milj Nkr insprungna, hon visade en exeptionell talang tidigt och vann bla Norska kriteriet 2006 och slog alla de bästa hingstarna. Horgen Lotta gick otroliga 25,6aM som 3-åring!  

Järvsöfaks visar även en stor bredd hos sina avkommor med många antal startande ur varje kull, såväl ston som hingstar och valacker. Hans avkommor springer in mångmiljon belopp varje år!

Senaste nytt! 090309 blev Järvsöfaks 1:a kallblod genom tiderna att passera 20 miljoner......!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0