hoppträning för Della

I kväll var det dags för hoppträning nr 3 för Della:-) De fick börja med markarbete över ett antal bommar, sen var det dags för att hoppa hinder. Della fick naturligtvis hoppa låga hinder så här tidigt i hennes utbildning. Hon visar en fin kapacitet över hindren, då hon hoppar högt över. Duktiga Della♥♥

ridning:-)

Igår var det ju sista kursdagen för den här gången. Först ut var Johan o sen hade jag två lektioner med Quiz! Jag har ju jobbat henne mycket från marken, men nu var det dags för ridning. Vi tränade både på volten och på spåret, fokus på rätt böjning, rotationen i bröstkorgen och längningen av halsen. Vi gick igenom min sits och vad jag kan förbättra och förändra, mycket intressant att känna hur Quiz reagerar för de minsta förändringar i sitsen:-)

lektionsdag nr 2:-)

Först ut idag på kursdag 2, var Johan:-) Vi fortsatte att befästa hjälperna vi började att introducera igår. Gå på volten och spåra, länga halsen, flytta innerbogen. Sen gick vi ut på spåret och började med böjd rakt fram, flytta framdelen in från spåret och ut på spåret igen och ha böjning, sedan började vi med öppnan:-) Johan var jätteduktig, men i slutet på lektionen började han ha svårt att koncentrera sig, gullegubben♥

akademisk

Lång dag på ridakademin:-) kändes dock inte som lång, utan den gick alldeles för fort! men vad är det man säger?, tiden går fort när man har roligt:-)Det var Johans första kurstillfälle, och första gången i ett ridhus! Han tyckte det var lite läskigt till en början, men efter att ha fått gå runt ett tag och se sig omkring, så lugnade han ner sig o kunde börja slappna av. Tur att jag kunde gå in före min lektion och vänja honom en stund!:-) så när det var dags för lektion, så gick det riktigt bra. Vi började med en del av grunderna i markarbetet, som att följa med runt på volten på bra sätt, avslappnad och i rätt form. Började med att lära honom att länga halsen och att flytta innerbogen:-) Tyvärr hade jag inte någon som kunde ta kort denna lektion, men förhoppningsvis kommer det bilder i morgon. Quiz och Johan i hagen mellan lektionerna:-)Quiz fick ha två lektioner idag, då fortsatte vi att jobba med markarbetet, sluta, öppna, förvänd sluta, länga halsen både på volten, efter medellinjen och på spåret:-) Försökte förstärka hjälperna och snabbt kunna växla mellan dom.

nytvättade:-)

Idag var det också soligt och fint:-) Vi begav oss ut i det fina vädret, jag, Lovisa o Alma. Det blev en mycket trevlig tur då vi kunde njuta av solen o värmen. Hästarna tror jag njöt lika mycket och var fulla av vårkänslor;-) dvs spralliga och lite busiga. Sen var det dags för heltvättning från topp till tå för hästarna, det var verkligen välbehövligt då hästarna var rejält smutsiga av både gammal svett och skitiga hagar! Hästarna fick stå ute vid solväggen samtidigt som de blev tvättade.

soligt:-)

Det otroligt varma o fina har fortsatt resten av veckan:-) Igår så var Lovisa ute med Miramis och tränade dressyrprogrammet. Sen på kvällen var det dags för torsdagslektionen på ridskolan. Della fick följa med dit, det var markarbete på schemat. Det gick jättebra, Della var pigg o glad och studsade över bommarna.

vilket väder!

Vilken tur att jag har min lediga dag idag:-) fantastiskt soligt väder, inte ett moln på himlen! till råga på det så är vindstilla, kan ju inte bli bättre! Hästarna verkligen njuter i solen, står bara stilla vända mot solen o blundar.


ritt under solen:-)

Igår var det fantastiskt fint väder! Vi, jag, Lovisa och Alma passade på att sadla på hästarna och fara ut på skogsritt:-)

lastträning

Igår så fortsatte vi vår sitta upp lek, jag o Johan:-) Jag hoppade upp och det gick lika bra den här gången. Johan verkar tycka om att matte sitter på ryggen, då får man ju både godis och massage!Sen prövade vi på lite lastträning, jag hade ju tänkt att Johan skulle få följa med på öppna träningen på Ridakademi Norr till helgen, men då ska det funka bra med lastningen först:-) Så vi började träna igår. Med fronturlastningen öppen, så tränade vi på att gå upp på släpet och sedan ut genom fronten. Johan var lite tveksam först, men efter ett tag så följde han med upp. När Johan upptäckte att det fanns morötter inne i släpet så blev det genast mer intressant att gå in nästa gång:-) så vi höll på så ett tag, in och ut där fram och backa ut ibland.

lycka:-)

I helgen har jag och Johan fortsatt med vår hoppa upp o ner/ligga över ryggen lek:-) Igår så var det läge för att svinga över benet och sitta på riktigt. Vi värmde upp ett par gånger först med att jag la mig över hans rygg och sen tredje gången så hoppade jag upp! Klok som Johan är så reagerade han inte nämnvärt mycket, han vände sig om mot mig och funderade på godis och grävde med frambenet ettpar gånger, sen var det lugnt:-) En sån underbar känsla att få sitta på honom och se att han tycker det är ok! Jag satt där uppe och kliade honom på halsen och han tyckte bara att det var skönt. Goa, Goa häst!!♥

yrväder!

Idag har det toksnöat hela dagen! Där fick man för att man trodde vintern var över:-) Jag o Quiz, Lovisa o Della, Alma o Cirrus, trotsade vädret o for ut på en ridtur. Vi red till "backen" o tränade galoppfattningar. Det fungerade bra för Lovisa att få Della att ta galoppen direkt vid fattningen när det lutade lite uppåt, sen en kort galopp uppför backen och sedan skritt ner igen. Quiz tyckte det var jobbigt att stå still längst ner i backen då de andra for iväg, så det blev en bra övning för Quiz o mig. Varje gång vänta lugnt tills jag sa till att vi kunde gå. Men ojj va jobbigt det kan vara att stå alldeles still!!:-) Sen passade vi oxå på att ta några galoppsprång:-) "Grabbarna Grus" blev uppspelta av all snö som kom, så de busade på i hagen! Sen på kvällen var det dags för Lovisas ridlektion, idag var det dressyr på schemat. Miramis fick följa med och träna. Han går verkligen så fint då han vill, ibörjan var han lite tjurig och tyckte det var besvärligt, men till slut så fick Lovisa fram honom i riktigt fin bjudning:-) Det är snart klubbmästerskap i dressyr, den 5/4, här på ridskolan. Lovisa blev sugen på att rida lättaste klassen med Miramis.

hoppträning nr 2!

Igår kväll var det dags för hoppträning nr 2 för Lovisa o Della:-) Varannan måndag är det träning för duktiga Elvira Dahlgren. Eftersom Della är i början av sin inlärning i hoppning så fokuserar vi på att hon ska få hoppa bommar och låga hinder som ser olika ut, så att hon får pröva på och ta sig över utan att spänna sig. Så det blev att testa liten oxer, kryss och plankhinder. Della var lite tveksam till de nya hindren hon inte sett förut, men efter att ha luktat och bekantat sig med dom så började hon hoppa dom mer o mer avslappnat:-) Men ojj va hon kan hoppa högt! Hon hoppar lätt dubbla höjden över de låga hindren. Lovisa som inte var beredd att hon skulle hoppa så högt, höll på att flyga över huvudet på Della första gången, men Lovisa höll sig kvar, duktiga tjej! Sen blev Lovisa van vid höjden och kunde följa med Della över hindren på bra sätt.

slalom

Fin fint väder igen igår söndag, med klarblå himmel o ett par minus grader:-) så vi tog fika väskan och slalomgrejorna o for till Bocksliden.
Goding♥♥

Igår kväll när jag och Johan umgicks i stallet, så kunde jag inte motstå frestelsen att hoppa upp på honom, visserligen halvliggande över honom, men ändå! Jag har ju hängt och klängt på honom i flera veckor nu, så han är ju van att jag finns halvt över honom. Men nu gick jag hela vägen... Goaste gubben stod bara där lugnt och gick sen några steg, sen var det bra, han brydde sig inte! Så underbart att få vara på hans rygg o att han tycker det är ok, det är kärlek♥

Dags för hoppträning!

I lördags var det dags för hoppträning för Anna Selin. Den här gången fick Della följa med, först en lektion markarbete på förmiddagen och sen en lektion hoppning på eftermiddagen:-) Det var jättespännande att se hur det skulle gå! Della fick följa med till ridhuset i torsdags för första gången med oss, och då blev hon först väldigt uppspelt av att komma in i ridhuset och se flera andra hästar därinne. Men efter hon fått skritta runt ett tag på volten så lugnade hon ner sig och Lovisa kunde sätta sig upp. Sen gick resten av passet jättebra:-)Så vi visste inte riktigt hur hon skulle reagera när vi for till träningen i lördags. Vi var beredda på att hon skulle vara stressad till en början, men när vi kom in i ridhuset så var hon lugn på direkten, Duktiga tjej! !!♥ Sen skötte hon sig superbra hela dagen! Markarbetet gick bra, Lovisa fick tänka på sin sits och kroppshållning o samtidigt tänka på att jobba Della framåt mot handen, med försiktig hand o mjuka skänklar så jobbade de jättebra tillsammans. Lovisa är så väldigt försiktig, så att det blir nästan för försiktigt ibland. Men hon lyssnade bra på Anna o tog till sig de råd hon fick, så det blev bättre och bättre bjudning. Lovisa och Della fick nu tillfälle att träna galoppen i bägge varv o där behöver Della en del träning innan hon orkar med en bra galopp, men flera galoppfattningar satt bra med rätt galopp, så det var en bra början:-) Sen på eftermiddagen då det var dags för hoppningen, så kom vi överens med Anna att några hinder i lämplig höjd var tillräckligt för Della den här träningen, med tanke på att hon just har börjat med hoppningen o för att det inte skulle bli för mycket för henne på en gång:-)

finputsning:-)

Lovisa och Alma red på ridbanan idag, med Della och Miramis:-) Flickorna tränade lite lättare dressyrövningar och det gick jättebra! Sedan blev det putsning o mys i stallet. Johan fick besök av veterinären idag, för att få sin vaccinationsspruta. Precis som jag trodde så stod Johan bara lugnt o stilla när sprutan dök upp:-) Duktiga killen!

mer sjukdom:(

Stackars Lovisa har nu åkt på halsont och feber:( Nu börjar vi vara less på alla förkylningar!

Själv börjar jag känna mig bättre nu, efter att ha haft känningar, mer eller mindre av, både snor och hosta och feber..

Men vi går mot ljusare tider, är en sak som är säker! :-) Så skönt att stiga upp på morgonen och det är ljust!!! o samma sak på eftermiddagen, nu hinner man komma hem från jobbet och det fortfarande är ljust♥ så nice:-):-)

Bocksliden nästa!!

Hela 6 grader varmt o soligt, vilket väder i början på mars?! Vi packade ihop slalomgrejorna och begav oss till slalombacken:-) I gott sällskap av syster med familj. Det blev en perfekt avslutning på sportlovsveckan. När vi kom hem så var det dags för mina fyrbenta vänner:-) Duktige Rickard hade tagit in unghästarna för att kunna storstäda hagen mha traktorn:-) Jag skyndade mig ut med Quiz, för att kunna njuta av de sista solstrålarna uppe på hästryggen denna dag! Rickard var i full färd med att putsa upp Johan då jag kom tillbaka♥

sadelprovning:-)

Det stormade och spöregnade igår eftermiddag, så jag o Johan passade på att mysa i stallet:-) Vi prövade bla sadel! Johan bryr sig inte nämnvärt om när matte hänger o klänger på ryggen och halsen, så en sadel på ryggen var ju inga problem! Senare på kvällen blev det grillning i grillstugan med nära och kära♥

Min vackre vän♥

Johan af Eden Grand's
född 2011
e. Fabe - u. Meike H(ster)
 
Jag fick syn på en bild av dig på nätet
någonting hos dig gjorde att jag inte kunde glömma dig
jag var tvungen att få träffa dig
till slut var det sant, jag skulle få träffa dig
kärlek vid första ögonkastet blev det
du tittade på mig och jag försvann i dina ögon
en sån varm lycka omgav mig i det ögonblicket
Du finaste Johan, du fick komma till mig
min lycka är fullständig
Tack för att Du finns

vintertur

Idag skulle vi fara ut en sväng i skogen med Della, det blev så att Lovisa fick rida henne, jag på Quiz och Alma på Miramis. Vi bestämde att jag skulle rida först och flickorna på rad efter mig. Vi begav oss iväg på en lugn tur med mest skritt och lite trav, hästarna fick också snöpulsa en del, det var ju förståss lite mer krävande, men hästarna fick söka sig ner och jobba med rygg och bål, mycket bra träning!
Lovisa var överlycklig när vi kom hem, då Della skötte sig väldigt bra:-)
Alma var duktig ryttare på Miramis, de verkar komma bra överens! Miramis som är så snäll och klok, han tar det mesta med ro. Roligt att vi kunde följas åt alla tre, det ska vi göra fler gånger, absolut!!

Tidigare på förmiddagen så tog jag, Joel o Emilia på oss skrillor och övrig utrustning och gick till hockeyplanen, för att spela lite:-) Joel var rustad för att målvakt o jag o Emilia var utespelare, vi dribblade, passade och sköt på mål. Joel var superduktig i mål och tog många puckar både högt och lågt. Emilia tränade på att dribbla med pucken och att passa den vidare.


premiär!

Fina Della har varit hos oss ett par dagar nu, hon har anpassat sig bra i sitt nya hem:-) Hon tar det mesta med ro och trivs bra med sina nya kompisar Cirrus och Milou. Igår var det dags för första passet, blev lite longering och när det funkade så bra hoppade Lovisa upp och red, med Della fortfarande i linan. Det gick super!Det blev också att sätta på skorna på Della igår då det är så isigt överallt. Som med det mesta så stod hon lugnt o stilla.Idag så sadlade vi på Della o begav oss till ridplanen. Jag longerade Della med Lovisa på ryggen och vi gick igenom de grundläggande hjälpgivningarna och Della svarade bra på dom. Så vi avslutade passet med att Lovisa fick rida henne själv några varv på banan:-)

mysigt:-)


fina Della♥

Fina Della, welsh cob tjej på 4 år:-) D-ponny som Lovisa kommer att ha mycket roligt med framöver. Så fin och snäll♥

RSS 2.0